Westchester Colonial | Westchester, NY

This project is a complete redesign of an existing colonial style house in Westchester, New York. +

We re-skinned the house by changing all exterior materials and windows and also added a new living room space. The placement of the living room addition takes advantage of views of the trees and water beyond.

Corner windows bring light deep into rooms, helping to modernize the look of the house. The interior of the first floor includes a new kitchen with breakfast dining area for everyday use. A chalkboard wall in the back becomes a place for family messages and artistic expressions by friends.

The formal dining and living rooms are situated on two levels to help break up the size of the space. The living room is situated in the back to allow for easy access to the pool and yard. The canted roof and tall widows open up views of the beautiful maple trees in the backyard. The geometry of the living room addition varies from that of the existing house to add contrast and variety to the overall design.